Menu Sluiten

FAQ

Geen enkele andere verwarming biedt jou zoveel variëteit aan design en is ook nog duurzaam en kosten besparend! Neem contact op bij interesse en vragen.

Algemeen

In plaats van het verwarmen van de lucht, verwarmt een infraroodverwarming objecten. Denk hierbij aan een bank, tafel, maar ook muren en de vloer. Jijzelf bent ook een ‘object’ die wordt verwarmd. Deze geven op hun beurt weer warmte af waardoor opgegeven moment de hele ruimte is verwarmt.
Met de plaatsing van een thermostaat kun je de temperatuur aanpassen naar wens. Net zoals bij een traditionele verwarming.

Het voordeligste alternatief voor CV-aardgas is infraroodverwarming. Dat heeft te maken met verschillende factoren, namelijk de efficiëntie van het systeem, geringe aanschafkosten en (bijna) geen service- en onderhoudskosten. Daarnaast is na-isolatie niet vereist voor het systeem om te werken.

Ten opzichte van CV-aardgas is het mogelijk om gemiddeld ongeveer 30-50% energie op jaarbasis te besparen. Met zonnepanelen komt infrarood verwarming nóg gunstiger uit.

Ja, dat is mogelijk! Dan maak je gebruik van 100% groene energie en bespaar je nog meer geld.

Nee, dit valt heel erg mee. Zodra je contact hebt opgenomen wordt er samen gekeken naar de benodigde capaciteit. Zodra deze berekening goed is gemaakt dan staan de panelen slechts zo’n 10 minuten per uur aan.

Producten

Bij het aanleveren van de panelen komen ook instructies en speciale beugels voor plafondmontage mee. Dit maakt de installatie erg goed te doen. Je moet een paar gaten boren en de stekker in het stopcontact doen, makkelijker kan niet!

Een groep kan tot 3500 Watt aan. De infraroodpanelen zijn maximaal 1000 Watt. In de meeste gevallen is er dus geen aparte groep nodig.

Ja! Bij korte aanraking kan je jezelf niet verbranden. Bij wandmontage worden de infraroodpanelen niet warmer dan 85-90 graden. Verder zijn alle infraroodpanelen voorzien van een thermische beveiliging, zodat het paneel zichzelf uitschakelt mocht er iets mis zijn.

Nee, alle infraroodpanelen zijn onderhoudsvrij. Je kan ze gemakkelijk schoonmaken met een doekje.

Ja, dat kan door middel van een thermostaat. Ook kan je de panelen individueel besturen waardoor je bepaalde delen van de ruimte wel/niet verwarmt.